Deze horrorfilm met een piepjonge George Clooney wist bioscoopgangers compleet om de tuin te leiden

Deze horrorfilm met een piepjonge George Clooney wist bioscoopgangers compleet om de tuin te leiden

'Return to Horror High' uit 1986 was veel gekker dan de trailer deed vermoeden.

Het maken van een perfecte trailer is moeilijk. Zelfs geweldige films kunnen soms worden gepromoot met trailers die het publiek volledig op het verkeerde been zetten. Ook slechte films leiden je soms om de tuin. Dat was het geval met de horrorfilm Return to Horror High uit 1986.

Return to Horror High werd geschreven en geregisseerd door Bill Froehlich, met in de hoofdrollen Lori Lethin, Brendan Hughes, Vince Edwards, Scott Jacoby, Philip McKeon en Alex Rocco. De film bevat ondersteunende rollen van Al Fann, Panchito Gómez, Richard Brestoff, Maureen McCormick en een jonge George Clooney.

Verhaal
Het verhaal van Return to Horror High wordt verteld in een niet-lineaire structuur en volgt een filmproductieploeg die begint te verdwijnen terwijl ze een film opnemen over een onopgeloste moordpartij die plaatsvond op een middelbare school. Die moorden gebeurden in het begin van de jaren '80 op Crippen High School. De dader werd nooit gepakt.

Een paar jaar later gebruikt die filmploeg het nu verlaten Crippen High als set voor een film over de moorden. Maar een ongewenste gastster - de moordenaar waarop de film is gebaseerd - verschijnt op de set. Terwijl de moorddadige gek de cast en crew terroriseert, proberen hoofdrolspeler Steven Blake (Hughes) en hoofdrolspeelster Callie Cassidy (Lethin) hem te stoppen.

Horror-komedie
De trailer van Return to Horror High leidde destijds het publiek compleet om de tuin. Zo suggereert het dat de film een vervolg is op een eerdere bovennatuurlijke horrorfilm, waarbij de camera langzaam inzoomt op een skeletachtige cheerleader.


In werkelijkheid is Return to Horror High een op zichzelf staande, meta horror-komedie. Het is dus ook geen vervolg op Horror High uit 1973, wat veel mensen toen dachten. Met een speelse, satirische scherpte en een ondergewaardeerde charme, heeft deze horror-komedie waarschijnlijk niet de erkenning gekregen die het verdient, deels door de misleidende marketing.

Geweldige tijd
Return to Horror High was toen in een aantal bioscopen te zien en bracht uiteindelijk zo'n 1,2 miljoen dollar op. De critici waren wel geen fan van de film die een score van 0% heeft op Rotten Tomatoes.


Desondanks zei de ster van de film Lethin dat ze een geweldige tijd had tijdens het maken van Return to Horror High: "Het was echt leuk en dat was waarschijnlijk een van de beste tijden die ik heb gehad bij het werken aan een film omdat het luchtig was. Alex Rocco was hilarisch. Ik vond het geweldig om met hem te werken. Tijdens die film hebben we letterlijk de hele dag gelachen, en ik vond dat iedereen zo'n geweldige job heeft gedaan. Het was zo leuk om eraan te werken."

Kijken?
Wil je Return to Horror High zien? Je kan de film op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.

NieuwsFilm

meest populair