Quentin Tarantino heeft een hekel aan van zijn grootste schurken: "Ik haatte hem echt"

Quentin Tarantino heeft een hekel aan van zijn grootste schurken: "Ik haatte hem echt"

Calvin Candie, gespeeld door Leonardo DiCaprio, is zo verachtelijk dat zelfs de filmmaker van hem walgt.

Filmmaker Quentin Tarantino onthulde tijdens de ReelBlend-podcast wie van zijn film-slechteriken hij totaal niet kan uitstaan.

En tot onze verbazing is het niet het Inglourious Basterds-personage Hans Landa (Christoph Waltz) of femme fatale Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) uit The Hateful Eight

Geen snoepje, maar een rotte appel
De regisseur vertelde dat hij van één personage in het specifiek een vieze smaak in zijn mond kreeg. "Ik had een hekel aan het personage. Ik haatte hem echt heel erg," aldus Tarantino.

De filmmaker had het over de rotste appel van allemaal, Calvin Candie, gespeeld door Leonardo DiCaprio in Django Unchained.

Wrede plantage-eigenaar
In een interview met Entertainment Weekly legde Tarantino uit dat Candie "Eén van de meest betreurenswaardige en afschuwelijke personages waarover ik ooit in mijn leven heb gelezen."



De Oscar-winnende Django Unchained (2012) volgt een bevrijde slaaf die met hulp van een Duitse premiejager op pad gaat om zijn vrouw te redden van de wrede plantage-eigenaar Candie.

Afschuwelijke slavendrijver
De afschuwelijke slavendrijver Candie is eigenaar van een enorme katoenplantage in Mississippi en een bordeel. Daarnaast dwingt hij mannelijke slaven om deel te nemen aan "Mandingo-gevechten" en vraagt hij geld hiervoor aan toeschouwers.

NieuwsFilm

meest populair