Gemma Arterton: "ik werd gedwongen die scène op te nemen"

Gemma Arterton: "ik werd gedwongen die scène op te nemen"

Gemma Arterton bespreekt haar ervaringen met naaktscènes en de impact van de #MeToo-beweging.

Gemma Arterton heeft een indrukwekkende filmcarrière. Ze startte in 2007 met St. Trinian's en de James Bond-film Quantum of Solace en keek niet meer om.

De nu 38-jarige Britse actrice zal met Ian McKellen te zien zijn in de nieuwe film The Critic. Ook start een nieuw seizoen van haar serie Funny Woman. Ter ere van de nieuwe releases vertelde zij hier aan Radio Times dat ze voor het #MeToo-tijdperk behoorlijk voor haarzelf op moest komen op de filmset. Regisseurs en producers wilden niet altijd luisteren.

Hoop naakt in films
Ze vertelde: "Er was een hoop naakt in films toen ik begon met acteren. Er werd verwacht dat je het deed. In het begin speelde ik sexy personages, maar daarna werd ik succesvoller en kreeg ik daardoor meer keus."

Ze vervolgde: "Mensen weten dat ik die rollen niet meer wil, omdat ik daar duidelijk in ben geweest. Het was niet leuk. Het voelde niet als acteren. Na de #MeToo-beweging zijn de rollen beter geworden voor vrouwen."

Gedwongen seksscène
Zo herinnerde Gemma Arterton zich een niet nader benoemde voorval. Ze zei: "Op een filmset werd ik gedwongen een seksscène op te nemen. De regisseur zei dat ik het moest doen op dat bed op de set. Belangrijke mensen stonden erbij. Maar ik zei dat het scenario 'off screen' geschreven was. Je zou dus alleen de geluiden horen."


Ze vervolgde met: "Ik zei dat ik niet mee zou werken, ook al zouden ze mij moeilijk vinden. Mijn collega was als de dood, gelukkig maar. Dat was voor de tijd van intimiteitscoördinatoren op de filmset en ik denk dat ik het alleen kon maken omdat ik al ouder was. Als jong iemand durf je misschien niet voor jezelf op te komen." De trailer van haar serie staat in de YouTube-video van Sky.

Ook interessant
Deze actrice leefde zich te goed in in intieme scène: "Nooit meer, het was zo gênant"
In Wilson heeft Judy Greer een seksscène met Woody Harrelson. Het ziet er allemaal vloeiend uit. Maar niets is... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair