Stephen King uit lovende woorden over nieuwe Netflix-thriller

Stephen King uit lovende woorden over nieuwe Netflix-thriller

Al een week lang trekt de Netflix-film Rebel Ridge heel veel bekijks.

Naast schrijver van spannende en veel gelezen boeken, is Stephen King ook een enorme filmliefhebber. Regelmatig prijst hij films die hij gezien heeft. Dit keer heeft hij alleen maar goede woorden over voor Rebel Ridge.

De film van regisseur Jeremy Saulnier verscheen begin deze maand op Netflix en staat sindsdien wereldwijd bovenaan de Netflix Top 10, ook in Nederland. De film wordt dus erg goed bekeken.

"Denkende Rambo
Op zijn X-account schrijft King het volgende over de film: "Rebel Ridge: Als dit een Netflix-original is, behoort het tot de besten. Een film voor de denker, vergelijkbaar met Rambo. Geen steek richting David Morrell." Morrell is de schrijver van het boek First Blood.

Rebel Ridge is ijzersterk ontvangen. De Tomatometer staat op een fraaie 95 procent en het IMDb-cijfer noteert op het moment van schrijven een 7,0 na ongeveer 30 duizend stemmen.

Oneens
Niet iedereen is het eens met King. Zo valt er in de reacties te lezen dat ook First Blood een boek is voor de denkende mens. First Blood is ook een boek en film voor de denkende mens," aldus ene Rafeeq.


Ook interessant
De eerstvolgende compleet nieuwe Stephen King-film verschijnt over 23 dagen
HBO Max heeft aangekondigd dat op 3 oktober eindelijk de lang uitgestelde verfilming van Stephen Kings boek.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair