Dit is de legendarische filmacteur en broer van Joaquin Phoenix

Dit is de legendarische filmacteur en broer van Joaquin Phoenix

River Phoenix werd legendarisch na een veelbelovende carrière en tragische overdosis op 23-jarige leeftijd.

Voordat Joaquin Phoenix een bekende ster werd, was zijn oudere broer dat al. In de jaren 90 schitterde River Phoenix in elke film die hij oppakte.

River startte al als kind in de filmindustrie. Iedereen was onder de indruk van zijn filmtalent en hij is onder meer te zien in Stand By Me, Indiana Jones and the Last Crusade en My Own Private Idaho.

Flinke overdosis drugs
Helaas overleed de ster op 23-jarige leeftijd aan een fikse overdosis in een nachtclub van Johnny Depp. Zijn broertje Joaquin en zus Rain waren erbij, net als zijn vriendin Samantha Mathis. Zij deden alles wat ze konden om River te redden, zoals hier in het artikel van People te lezen valt.

Maar River had echt een te grote hoeveelheid drugs binnengekregen. Het was 1993 en de wereld was geschokt te horen dat vriendelijke en succesvolle mensen flink verslaafd konden zijn. River Phoenix werd legendarisch in de jaren daarna.

Inspirerend en legendarisch
Zijn werk inspireerde Leonardo DiCaprio, James Franco en Jared Leto om te gaan acteren. Ook Joaquin Phoenix keerde terug naar het acteren door River en kreeg veel lof voor zijn personages in onder meer Gladiator, Walk the Line, The Village en Joker.

NieuwsFilm