Roland Emmerich (Independence Day) maakt remake van filmklassieker 'Lawrence of Arabia'

Roland Emmerich (Independence Day) maakt remake van filmklassieker 'Lawrence of Arabia'

Doorgewinterde filmliefhebbers zullen niet al te enthousiast reageren op de plannen van Emmerich...

Roland Emmerich, de regisseur die we kennen van rampenfilms als Independence Day en The Day After Tomorrow, werkt aan een remake van David Leans iconische filmklassieker Lawrence of Arabia.

Emmerich gaat momenteel langs bij verschillende studio's en streamers om het project getiteld In Arabia aan de man te brengen. De bedoeling is om er een drie-delige serie van te maken, waarin meer personages dan in de film aan bod komen.

Passieproject
De regisseur noemt het een persoonlijk passieproject en heeft gezegd zo'n 100 miljoen dollar nodig te hebben om de serie te maken.

Bohemian Rhapsody-scenarist Anthony McCarten werkt met Emmerich aan de remake en hoopt de scripts van alle afleveringen te schrijven.

Moeilijk te overtreffen
In het bijna vier uur durende origineel zagen we Peter O'Toole, Alec Guinness en Omar Sharif. De film wordt beschouwd als een van de beste ooit gemaakt, dus de vraag is wat deze serie zal toevoegen...



Het verhaal gaat over de Britse luitenant T.E. Lawrence (O'Toole), die naar Arabië wordt gestuurd om te zoeken naar prins Faisal (Guinness) om als schakel tussen de Arabieren en Britten te dienen in hun gevecht tegen de Turken.

Rebelse Lawrence
Lawrence weigert orders te volgen en gaat op reis door de woestijn om een zeer streng bewaakte Turkse haven te bestormen.



Het is nog onduidelijk wanneer we In Arabia kunnen verwachten.

NieuwsFilm