De nieuwste 'Transformers'-film: kijken of skippen?

De nieuwste 'Transformers'-film: kijken of skippen?

Er is een compleet nieuwe Transformers. Is de film ook wat?

Na een hele reeks films in hetzelfde universum is er nu een compleet nieuwe film over de bekende Autobots en Decepticons. Dit keer krijgen we een animatiefilm voorgeschoteld. Kan deze het vaak matige niveau van de eerdere films overtreffen?

Het lijkt er wel op. De film van regisseur Josh Cooley heet Transformers One en heeft na de eerste recensies een ijzersterke 90 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, met een gemiddelde beoordeling van 7,3.

"Echte emotie"
"Zelfs als je het oorsprongsverhaal niets uitmaakt: de thema's vriendschap en underdog-heldendom, samen met een visueel indrukwekkend ontwerp en heldere verhalen vormen een werkelijk prachtige film," aldus G. Allen Johnson van San Francisco Chronicle.

En Frank Scheck van The Hollywood Reporter: "Naast de rauwe actiescènes biedt Transformers One talloze geestige grappen van zowel verbale als visuele aard en - verrassing, verrassing - echte emotie. Deze film blaast de franchise nieuw leven in."

Vreugdeloos?
Er zijn ook mindere reacties. Zo vindt Wilson Chapman van IndieWire: "Het wordt allemaal vakkundig maar vreugdeloos uitgevoerd. Er is geen enkel plezier te beleven, aangezien de speelduur van een uur en 40 minuten zowel te kort als pijnlijk lang aanvoelt."


Vanaf 19 september kijk je Transformers One, met stemmen van Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Scarlett Johansson, Keegan-Michael Key, Steve Buscemi, Laurence Fishburne en Jon Hamm, in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm