Hoe gaat het nu met Anna Paquin, oftewel Rogue uit 'X2: X-Men United'?

Hoe gaat het nu met Anna Paquin, oftewel Rogue uit 'X2: X-Men United'?

Actrice Anna Paquin, bekend van True Blood en X-Men, richt zich nu op produceren en goede doelen.

Actrice Anna Paquin is bij het grote publiek bekend van haar rol in de televisieserie True Blood en haar rol in de X-Men-films van regisseur Bryan Singer. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met de actrice?

Anna Paquin wist al vanaf jonge leeftijd een enorme indruk achter te laten. Ze werd op 11-jarige leeftijd bekroond met een Academy Award voor haar filmdebuut in de film The Piano, waarmee ze de op één na jongste Oscarwinnaar aller tijden is.

X-Men
In het jaar 2000 speelde Paquin de rol van Rogue in de film X-Men. Met haar vertolking van de krachten-absorberende mutant wist de Nieuw Zeelandse actrice de harten van meerdere fans te veroveren, hoewel er ook kritiek was.

Ondanks de kritiek kon ze door de populariteit van de franchise deze rol maar liefst drie keer vertolken. Ook nam ze een scène op voor X-Men: Days of Future Past, die uiteindelijk sneuvelde in de montage.

Divers
Na de X-Men-franchise werd Anna Paquin zeer bekend met haar hoofdrol als telepathische serveerster Sookie Stackhouse in de serie True Blood, waarvoor ze in 2008 een Golden Globe won.



Ook speelde ze in 2019 de vrouw van acteur Robert De Niro in de film The Irishman van regisseur Martin Scorsese. Naast het acteren besloot Paquin zich ook meer te focussen op het produceren van films.

Privé
Sinds 2009 is Paquin in een relatie met de True Blood-acteur Stephen Moyer. De actrice kwam in 2010 uit de kast als biseksueel en spreekt zich met regelmaat uit voor de LGBTQ+ community.



Naast haar werk in de filmindustrie, spendeert Paquin ook veel tijd aan goede doelen en het opvoeden van haar kinderen. Hoewel ze de afgelopen jaren een stapje terug heeft genomen uit de filmindustrie, lijkt ze nog lang niet van plan te stoppen.

NieuwsFilm