Deze dorre horrorfilm scoort een dramatische 0% op Rotten Tomatoes

Deze dorre horrorfilm scoort een dramatische 0% op Rotten Tomatoes

'Cabin Fever' is een remake van de gelijknamige film uit 2002 en was een grote flop.

In 2002 maakte Eli Roth zijn regiedebuut met Cabin Fever, een horrorfilm die hij ook mede geschreven heeft. Jaren later maakte hij een remake van de film, die een grote flop werd en slecht werd ontvangen door critici.

Cabin Fever uit 2002 was geïnspireerd door een echte ervaring, waarbij Roth tijdens een reis naar IJsland een huidinfectie opliep. De film kreeg in 2009 een vervolg met Cabin Fever 2: Spring Fever, geregisseerd door Ti West, en in 2014 kwam een prequel op Cabin Fever uit met Cabin Fever: Patient Zero.

Verhaal
In 2016 maakte Roth een remake van zijn film en noemde het opnieuw Cabin Fever. De film werd geregisseerd door Travis Zariwny en geschreven door Roth en Randy Pearlstein. Samuel Davis, Gage Golightly, Matthew Daddario, Nadine Crocker en Dustin Ingram spelen de hoofdrollen.

Net als Cabin Fever uit 2002 volgt deze remake een groep pas afgestudeerden die een hut in het bos huren en het slachtoffer worden van een onbekende vleesetende ziekte. De filmmakers hebben dan ook hetzelfde scneario gebruikt waarop de originele Cabin Fever was gebaseerd.

Negatief ontvangen
De meeste shots die gebaseerd zijn op vergelijkbare shots uit de originele film zijn horizontaal omgekeerd ten opzichte van de oorspronkelijke film. Personages die in de oorspronkelijke opname aan de rechterkant van het scherm stonden, staan in de recreatie van die opname aan de linkerkant van het scherm, en vice versa.


De film werd unaniem negatief ontvangen door critici en presteerde slecht aan de kassa. Op Rotten Tomatoes heeft Cabin Fever dan ook een score van 0%. De kritische consensus op de site luidt: "Geen quarantaine nodig - het enthousiasme voor deze luie remake is niet besmettelijk."

Kijken?
Wil je Cabin Fever toch eens zien? De remake kan je vinden op Prime Video. Wil je liever de originele versie zien, dan kan je die huren en kopen op Prime Video.

NieuwsFilm