De eerste recensies van 'The Wild Robot' voorspellen een nieuwe animatieklassieker

De eerste recensies van 'The Wild Robot' voorspellen een nieuwe animatieklassieker

Critici noemen 'The Wild Robot' een visueel adembenemende en emotionele animatiefilm.

Met The Wild Robot is er een nieuwe animatietopper op komst deze herfst. Althans, als we de recensenten aan de andere kant van de oceaan mogen geloven. De film heeft namelijk de perfecte 100% score op Rotten Tomatoes.

De Dreamworks-film gaat over een robot, Roz, die schipbreuk lijdt en strandt op een onbewoond eiland. Daar moet ze leren relaties op te bouwen met de dieren en wordt ze bovendien adoptieouder van een ganzenkuiken.

Visueel adembenemend
De recensenten zijn zeer te spreken over de visuele effecten. De film is prachtig vormgegeven en zorgt voor indrukwekkende omgevingen.

Ook de relatie tussen robot en dier wordt geroemd. De thema's van familie, aanpassing en liefde bieden de juiste emotionele diepgang.

Beste animatiefilm
Volgens een toprecensent zou je film zelfs zonder geluid kunnen kijken en nog steeds een bevredigende ervaring kunnen hebben. Hij noemt het zelfs een van de beste animatiefilms van het decennium.


De Dreamworks-productie is geschreven en geregisseerd door Chris Sanders, die eerder furore maakte met How To Train Your Dragon, en is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Peter Brown.

Première aanstaande
The Wild Robot met de stemmen van onder meer Lupita Nyong'o en Pedro Pascal gaat eind september in première in Amerika en is vanaf 9 oktober in Nederland te bewonderen.



NieuwsFilm

meest populair