'X-Men'-ster denkt dat zijn tijd als leider van de mutanten voorbij is

'X-Men'-ster denkt dat zijn tijd als leider van de mutanten voorbij is

James McAvoy verwacht niet dat hij nog eens Charles Xavier zal spelen in het MCU.

Een van de sterren van de X-Men-films, James McAvoy, denkt niet dat hij nog zal terugkeren in zijn iconische rol als Professor Charles Xavier. Terwijl Marvel hard werkt aan het introduceren van de X-Men in het Marvel Cinematic Universe (MCU), gelooft McAvoy dat zijn tijd als leider van de mutanten voorbij is.

Marvel is al enkele jaren bezig met het subtiel inbouwen van de X-Men in het MCU. In verschillende films en series zijn er verwijzingen naar mutanten, met als hoogtepunt de vele cameo's van X-Men-personages in Deadpool & Wolverine.

Een Nieuwe Professor X
Ondanks deze ontwikkelingen ziet McAvoy zichzelf niet meer terugkeren als Professor X. Hij speelde deze rol in vier films, maar is ervan overtuigd dat Marvel nu op zoek is naar een nieuwe acteur om de rol over te nemen. "Ik denk dat we in de toekomst iemand anders in de rol van professor X gaan zien," zei McAvoy in een interview met Buzzfeed UK.

Hoewel er momenteel nog geen officiële plannen zijn voor een nieuwe X-Men-film, blijft Marvel hints en verrassingen in hun films verwerken. Zo maakte Patrick Stewart een verschijning als Professor X in Doctor Strange in the Multiverse of Madness, en was Kelsey Grammer te zien als Beast in The Marvels.

De terugkeer van de mutanten
De dit jaar verschenen film Deadpool & Wolverine koppelde het MCU aan de X-Men-films. In deze film was Cassandra Nova, de zus van Charles Xavier, de slechterik. Hoewel er wel naar Professor X werd verwezen, was er geen rol weggelegd voor McAvoy.



De verwachting is dat de X-Men na de release van Avengers: Secret Wars in 2027 hun opwachting zullen maken in het MCU. Cameo's van de mutanten zijn tot die tijd waarschijnlijk, maar de vraag blijft wie de nieuwe Professor X zal zijn.

Fantastic Four
Ondertussen werkt Marvel aan andere projecten, zoals Fantastic Four: First Steps, een andere superheldenfranchise die oorspronkelijk bij Fox vandaan komt. Die film verschijnt 23 juli 2025 in de bioscoop.

NieuwsFilm