'Edge of Tomorrow' weer een grote hit op Netflix, maar waar blijft het tweede deel?

'Edge of Tomorrow' weer een grote hit op Netflix, maar waar blijft het tweede deel?

Regisseur Doug Liman en hoofdrolspeler Tom Cruise hebben er blijkbaar nog steeds zin in.

Tom Cruise heeft al in heel wat pareltjes gespeeld, maar een van zijn beste films van de afgelopen 10 jaar is zonder enige twijfel Edge of Tomorrow. Deze blockbuster is nu een grote hit op de Amerikaanse Netflix, waardoor filmfanaten zich nu afvragen: waar blijft deel 2?

De sci-fi film is pas net goed en wel een paar dagen geleden toegevoegd aan de Amerikaanse Netflix maar knalde meteen de top 10 in. Fans roepen al jarenlang dat ze een tweede deel willen, maar 10 jaar na de release van het origineel heeft het vervolg nog steeds niet het groene licht gekregen.

Afwachten
In 2015 liet Christopher McQuarrie weten dat Cruise een goed idee had voor een vervolg dat en dat Doug Liman dit wederom zou regisseren. In 2019 werd weer gemeld dat het script afgerond was en dat Warner Bros. hier ook mee door wilde gaan.

Helaas gooide de COVID pandemie roet in het eten. Ook de stakingen die plaatsvonden in Hollywood hebben het project geen goed gedaan. Eerder dit jaar was er wel weer eens goed nieuws, toen Cruise een lucratieve deal tekende bij Warner Bros. voor meerdere filmprojecten.

Hoop
Cinefielen hopen dat Edge of Tomorrow 2 daar ook bij hoort. Liman heeft er in ieder geval interesse in: "Ik denk dat je geen groter compliment kan ontvangen als filmmaker dan wanneer fans vragen voor een vervolg".


"Filmfanaten willen een vervolg op 'Road House', zien maar ook een voor 'Edge of Tomorrow'. Warner Bros vraagt mij altijd: "Maak je er nog een?" Ik hou enorm veel van die wereld en wil graag voor meer gaan met Tom. We hebben er dan ook gesprekken over, dus hopelijk komt het er nog van!" Het blijft voorlopig dus bij afwachten...

NieuwsFilm