De eerstvolgende compleet nieuwe Stephen King-film verschijnt over 23 dagen

De eerstvolgende compleet nieuwe Stephen King-film verschijnt over 23 dagen

De derde verfilming van Salem's Lot arriveert op tijd voor het Halloween-seizoen.

HBO Max heeft aangekondigd dat op 3 oktober eindelijk de lang uitgestelde verfilming van Stephen Kings boek Salem's Lot uit 1975 te streamen zal zijn.

Auteur Ben Mears (Lewis Pullman) keert in de film terug naar het plaatsje Jerusalem's Lot. Hier groeide hij op, maar maakte hij ook iets mee dat zijn leven veranderde. Nu gaat hij op zoek naar inspiratie voor zijn volgende boek.

Sfeervolle vampierfilm
Hij ontdekt al snel dat het plaatsje wordt geterroriseerd door een bloeddorstige vampier en zijn trouwe dienaar. De film speelt zich af in 1975.

Naast Pullman zien we in de film acteurs als Makenzie Leigh, Alfre Woodard, Bill Camp, John Benjamin Hickey, Nicholas Crovetti, Jordan Preston Carter, William Sadler, Spencer Treat Clark, Cade Woodward, Debra Christofferson en Pilou Asbaek.

Goedkeuring van King
Stephen King deelde onlangs via X zijn mening over de nieuwe verfilming:



"Ik heb de nieuwe Salem's Lot gezien en die is erg goed. Een echte 'old school' horrorfilm. Langzame opbouw, maar een groots einde. Geen idee waarom Warner Bros deze heeft uitgesteld, die film is verre van beschamend."

Driemaal is scheepsrecht
Gary Dauberman (IT) schreef het script en regisseerde de film. James Wan is producent.



Het is de derde keer dat Salem's Lot wordt verfilmd. Eerder was er een miniserie van Tobe Hooper uit 1979 en een miniserie met Rob Lowe uit 2004.

NieuwsFilm