Dit zijn de 5 beste films van Michael Keaton volgens Rotten Tomatoes

Dit zijn de 5 beste films van Michael Keaton volgens Rotten Tomatoes

Michael Keaton heeft heel wat iconische rollen gespeeld, maar dit zijn zijn vijf beste films.

Michael Keaton heeft in zijn carrière al tal van iconische rollen gespeeld. Zo hernam hij na 36 jaar zijn rol als Beetlejuice in het vervolg Beetlejuice Beetlejuice. Daarnaast speelde hij onder andere ook Batman in twee films, wat hem nog een grotere ster maakte. Deze films zijn niet zijn beste vijf films volgens Rotten Tomatoes, maar zijn wel de moeite om te vermelden.

De vijf films die het wel gehaald hebben, zal je misschien niet allemaal verwachten. Zo is de film van Keaton met de hoogste score op Rotten Tomatoes - namelijk 98% - Toy Story 3 (2010). In deze animatiefilm verzorgt hij de stem van Ken, die Woody en zijn vrienden ontmoeten wanneer ze terechtkomen in een kinderdagverblijf.

Spotlight
De tweede best beoordeelde film met Keaton op Rotten Tomatoes is Spotlight (2015) met een score van 97%. Deze biografische dramafilm werd geregisseerd door Tom McCarthy en volgt het Spotlight-team van The Boston Globe, de oudste onafgebroken opererende onderzoeksjournalistieke eenheid van de Verenigde Staten, en hun onderzoek naar een decennialange doofpotaffaire rondom grootschalig en systematisch seksueel misbruik van kinderen door talloze priesters van het Aartsbisdom Boston.

Hoewel het verhaal origineel is, is het losjes gebaseerd op een reeks artikelen van het Spotlight-team, waarvoor The Globe in 2003 de Pulitzerprijs voor Publieke Dienstverlening won. Keaton speelt in Spotlight de rol van Walter "Robby" Robinson, de hoofdredacteur van The Boston Globe. Hij speelt een cruciale rol in het ondersteunen van het Spotlight-team bij hun onderzoek naar de misbruikzaak.

Porco Rosso
De volgende film is een Japanse animatiefilm waarvoor Keaton de stem heeft gedaan in de Engelse versie. Die film is Porco Rosso (1992), geschreven en geregisseerd door Hayao Miyazaki en gebaseerd op zijn manga Hik?tei Jidai uit 1989. Keaton verzorgt de stem van het titelpersonage in de Engelse versie van Porco Rosso, die in 2005 werd gedaan door Walt Disney Home Entertainment en uitgebracht op DVD en Blu-ray in de Verenigde Staten en Canada in dat jaar.


Porco Rosso draait om een Italiaanse oorlogspiloot uit de Eerste Wereldoorlog, die nu als freelance premiejager "luchtpiraten" achtervolgt in de Adriatische Zee. Een ongewone vloek heeft hem echter getransformeerd in een antropomorf varken. Ooit bekend als Marco Pagot (Marco Rossolini in de Amerikaanse versie), staat hij nu bekend als Porco Rosso wat Italiaans is voor Rode Varken.

Night Shift
Voordat we naar de volgende film gaan, mag ook Out of Sight even vermeld worden die 94% heeft op Rotten Tomatoes. In de film maakt Keaton een speciaal gastoptreden als Ray Nicolette, een rol die hij speelde in Quentin Tarantino's Jackie Brown uit 1997. Keaton is echter niet genoemd in de cast van de film en daarom telt Out of Sight niet echt.


De volgende film die wel telt is Night Shift uit 1982 die een score van 93% heeft op Rotten Tomatoes. Deze komediefilm werd geregisseerd door Ron Howard en draait om een timide medewerker van de nachtploeg op een mortuarium wiens leven op zijn kop wordt gezet door een nieuwe collega die zichzelf ziet als een vrijgevochten ondernemer. Dit was voor Keaton zijn eerste hoofdrol in een film en het begin van een mooie en lange carrière.

Spider-Man: Homecoming
We eindigen met een superheldenfilm waarin Keaton de slechterik mocht spelen. Na Batman te hebben gespeeld, mocht Keaton in 2017 in de huid kruipen van Adrian Toomes alias Vulture in Spider-Man: Homecoming, die een score van 92% heeft op Rotten Tomatoes. Vulture is in de film de grote slechterik tegen wie Spider-Man moet vechten.


Keaton aarzelde niet om een ander stripboekpersonage te spelen nadat hij Batman had gespeeld en vond het zelf heel leuk om te doen. Hij hernam zijn rol als Vulture voor een kleine cameo tijdens de mid-creditsscène van Morbius (2022). Of we Keaton nog zullen zien als Vulture in een toekomstige film is niet bekend.

Kijken?
Wil je deze vijf films met Keaton zien? Toy Story 3 kan je bekijken op Disney+, Spotlight kan je huren en kopen op Pathé Thuis, Porco Rosso vind je terug op Netflix, Night Shift is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten en Spider-Man: Homecoming kan je bekijken op Viaplay en kan je ook huren en kopen op Pathé Thuis en Prime Video.

NieuwsFilm