Acteurs die extreem ver gingen voor een rol: Kate Winslets onderwaterscène in 'Avatar'

Acteurs die extreem ver gingen voor een rol: Kate Winslets onderwaterscène in 'Avatar'

De actrice verbrak het record van Tom Cruise door langer dan 7 minuten onder water te blijven.

Het komt wel vaker voor, dat acteurs enorm afvallen of juist gigantisch bijkomen voor een bepaalde rol. Andere filmtalenten zijn bereid om een speciale vaardigheid te leren om zo overtuigend mogelijk hun rol neer te zetten. Dat geldt ook voor Kate Winslet in Avatar: The Way of Water.

Winslet staat bekend om haar toewijding aan haar rollen, maar voor het tweede Avatar-deel ging ze zelfs nog een stap verder. Zij leerde voor de blockbuster namelijk hoe ze haar adem voor een lange tijd onder water kon inhouden.

Record
Dit deed ze om de rol van freediver Ronal in The Way of Water zo goed mogelijk neer te zetten. Tijdens de opnames bereikte ze een ongelofelijke prestatie: de actrice wist haar adem maar liefst 7 minuten en 15 seconden in te houden!

Hiermee brak ze het record van Tom Cruise, die het vorige record voor een van zijn Mission: Impossible-films in handen had. Winslet liet al eerder weten dat het record verbreken nooit haar objectief was, maar dat ze gewoon zo ver mogelijk wilde gaan.

Lof
De regisseur van de film, James Cameron, staat bekend als een filmmaker die heel veel van zijn acteurs vraagt. Hij was echter diep onder de indruk van Winslets toewijding en liet al eerder weten dat de actrice er eigenhandig voor heeft gezorgd dat de onderwaterscènes zo indrukwekkend zijn.


Producent Jon Landau vond haar prestatie eveneens fantastisch: "Het was ongelofelijk. Zij wist gewoon meer dan 7 minuten lang haar adem in te houden. Iedereen op de set stond met de mond open te kijken".

Ook interessant
Deze pikante scène is het meest gepauzeerde moment in een van de succesvolste films aller tijden
Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat er een 'pikant moment' in een film voorkomt. Deze scènes worden vaak even gepauzeerd of herbekeken door menig kijker. In een van...[Lees verder]

NieuwsFilm