Eerste trailer voor 'The Apprentice': Marvel-ster speelt Donald Trump

Eerste trailer voor 'The Apprentice': Marvel-ster speelt Donald Trump

Een jonge Donald Trump raakt in de ban van Roy Cohn, de beruchte advocaat die zou helpen de Donald Trump te creëren die we vandaag de dag kennen.

Vandaag, op dezelfde dag dat Donald Trump en Kamala Harris vanavond hun eerste presidentiële debat voeren, is de trailer van de veelbesproken en bekritiseerde film The Apprentice online verschenen.

De trailer toont onder andere de intense zakenrelatie van de meedogenloze en beruchte advocaat Roy Cohn en voormalig Amerikaanse president Donald Trump.

Mentorfiguur
Cohn was naar verluidt een mentorfiguur voor Trump in de jaren 80 en hielp zijn interesse in het politieke leven te cultiveren. In verschillende fragmenten in de trailer is dit goed terug te zien.

Een scène toont bijvoorbeeld dat Cohn (Jeremy Strong), Trump (Sebastian Stan) letterlijk overhaalt om te beweren dat zijn gebouw "het mooiste gebouw ter wereld zal zijn."

Een dikke kont
En "mooi" zijn lijkt meer terug te komen in de trailer van de biopic. We zien fragmenten waarin Trump verschillende cosmetische operaties ondergaat nadat Cohn hem vertelt dat hij "een dikke kont" heeft.



Daarnaast is de biopic sinds zijn première op het Cannes-filmfestival in mei al in opspraak geraakt. Voornamelijk door een scène waarin Trump zijn toenmalige "mooie" vrouw Ivana (Maria Bakalova) verkracht.

Brutaalweg
Trump heeft zelf kritiek geuit op The Apprentice. Hij noemde de film "pure fictie" en zijn campagne heeft gedreigd met juridische stappen.

De producenten van de film zijn tot nu toe niet aangeklaagd en de film wordt brutaalweg in de Verenigde Staten uitgebracht op 11 oktober, minder dan vier weken voor de presidentsverkiezingen in november.

In de bioscoop
In Nederland is de biopic vanaf 24 oktober te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm