Dit iconische 'Harry Potter'-personage heeft een onverwachte oorsprong

Dit iconische 'Harry Potter'-personage heeft een onverwachte oorsprong

J.K. Rowling baseerde Voldemorts karakter op haar eigen persoonlijke ervaringen.

Een van de meest intrigerende personages uit de Harrie Potter-films is die van Voldemort. Wat veel mensen niet weten, is dat Rowlings eigen ervaringen met haar vader van invloed waren op de creatie van de slechterik.

Ondanks de populariteit van Voldemort, vonden velen dat het personage diepgang miste. Zo wisten veel kijkers niet wat de precieze motieven waren voor de gruweldaden.

Grote invloed
In een interview heeft J.K. Rowling onthuld dat haar eigen problemen met haar vervreemde vader van invloed waren op het creëren van zijn personage. Ze benadrukte dat het ontbreken van een vaderfiguur een cruciale factor is in de ontwikkeling van het kwaad.

Dit komt voort uit Rowling overtuiging dat een stabiele thuissituatie met liefde en zorg essentieel is voor een gezonde ontwikkeling. Het is een terugkerend thema geworden in haar werk en van invloed geweest op het kwaadaardige personage van Voldemort.

Harry Potter-serie
Momenteel wordt er gewerkt aan een Harry Potter-serie door Warner Bros. Discovery. Het omvangrijke project zal zich over maar liefst tien jaar ontvouwen en uit zeven seizoenen bestaan.


De bekende castleden uit de originele films zullen helaas niet terugkeren voor hun bekende rollen. De serie is volop in productie en de release wordt pas in 2026 verwacht.

NieuwsFilm