Marvel viert 85-jarig bestaan met 85 beste momenten uit het Marvel Cinematic Universe

Marvel viert 85-jarig bestaan met 85 beste momenten uit het Marvel Cinematic Universe

Als je een uur de tijd hebt kan je alle 'highlights' zien van de laatste 20 jaar.

De eerste Iron Man-film kwam uit in 2008 en kondigde de nieuwe fase van Marvel aan, maar de superheldenstudio bestaat al veel langer. Marvel viert namelijk nu hun 85-jarig bestaan en dit doen ze met een wel heel gaaf filmpje.

Marvel werd in 1939 opgericht als Timely Publications. Het was toen nog een Amerikaanse uitgeverij van stripboeken, maar het bedrijf kreeg een enorme boost in de jaren zestig onder leiding van Jack Kirby, Steve Ditko en natuurlijk Stan Lee.

Groots
Zij creëerden legendarische personages zoals Spider-Man, Hulk, de X-Men en de Fantastic Four. n 2008 lanceerde Marvel Studios het Marvel Cinematic Universe (MCU). Dit was het begin van een grootschalige franchise die tientallen films en series omvat, waarbij superhelden uit verschillende verhaallijnen samenkomen in een gedeeld universum.

Diverse superhelden kregen hun eigen solo-avonturen, maar bundelden ook vaak hun krachten, zoals in het epische Avengers-tweeluik Infinity War en Endgame.

Film
Natuurlijk is er ook nog 'de grote concurrent' DC, maar het MCU heeft de superheldenfilm tot een wereldwijd cultureel fenomeen gemaakt. Om de eerste 85 jaar te vieren, deelt Marvel nu een film van bijna 1 uur lang met de meest epische momenten. Deze is hieronder te bekijken.



NieuwsFilm