Komen 'The Goonies' na veertig jaar eindelijk terug?

Komen 'The Goonies' na veertig jaar eindelijk terug?

Na het overlijden van regisseur Richard Donner leek de toekomst van de iconische avonturenfilm duister, maar nu blijkt er toch een lichtje aan het einde van de grot te zijn.

"Hey you guys!" Naar verluidt heeft de Hollywood-klassieker The Goonies groen licht gekregen voor een vervolg.

Volgens The Sun maakt de originele cast ook haar terugkeer en zal de productie van het vervolg volgende zomer al kunnen beginnen.

cultureel belangrijk
"Het plan is om volgende zomer te beginnen met het ontwikkelen van ideeën voor het vervolg, met een mogelijke releasedatum van 2026 of 2027," aldus een bron van The Sun.

De bron vertelde ook dat "er al lang werd gesproken over de reboot, maar nu is eindelijk het startsein gegeven."

De magie
"Het team is enthousiast over de kans om de magie van de originele film naar een nieuw publiek te brengen," vulde de bron aan.



De originele film uit 1985 werd geregisseerd door Richard Donner, die in 2021 op 91-jarige leeftijd overleed, en werd geproduceerd door Steven Spielberg.

Drie dagen wiet roken
Chris Columbus, die het script voor de originele film schreef, herinnerde zich dat Donner hem opbelde om te praten over een vervolg op The Goonies.

"Hij belde me en zei: 'Weet je wat we moeten doen? We stappen op mijn boot, roken drie dagen wiet en bedenken een idee voor 'Goonies 2'," vertelde Columbus in 2021 aan Empire magazine.

Een lang verloren schat
De jaren 80-film volgt een groep kinderen uit die een oude schatkaart ontdekken.

De vondst van de schatkaart is het begin van een spannend avontuur en laat de kinderen zoeken naar de lang verloren schat van One-Eyed Willy, een piraat uit de 17e eeuw.

NieuwsFilm