Epische rampenfilm van $552 miljoen laat Netflix-kijkers in angst achter

Epische rampenfilm van $552 miljoen laat Netflix-kijkers in angst achter

De rampenfilm The Day After Tomorrow doet het nu ijzingwekkend goed op Netflix.

Wie is er niet dol op een regelrechte rampenfilm? Van regisseur en expert Roland Emmerich verscheen in 2004 een verfilming van het boek The Coming Global Superstorm, met de titel The Day After Tomorrow. De film doet het momenteel goed op Netflix.

The Day After Tomorrow wordt door Netflix omschreven met woorden als "Fantasierijk, Spannend" en "Scifi-thriller" en in 2004 wist de film maar liefst $552,6 miljoen op te halen aan de wereldwijde box office. De belangrijkste rollen worden vertolkt door Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Sela Ward, Emmy Rossum en Ian Holm.

Wisselend ontvangen
Zowel de score op de Tomatometer als de Popcornmeter is niet indrukwekkend, met respectievelijk 45 en 50 procent. IMDb laat een iets betere score zien: een 6,5 na bijna een half miljoen stemmen.

"The Day After Tomorrow is een belachelijke popcornthriller vol onhandige dialogen, maar de spectaculaire beelden zorgen ervoor dat het geen totale ramp is," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Nu op Netflix
Heb je zin in een spannende rampenfilm? Je vindt The Day After Tomorrow nu hier op Netflix.


De synopsis: Na jaren van onverminderde opwarming van de aarde zorgt het broeikaseffect door catastrofale natuurrampen voor chaos over de hele wereld.

Ook interessant
"Beste Netflix-film van 2024" wordt grijsgedraaid en staat gelijk aan kop in de top 10
De nieuwste originele Netflix-film heet.. [Lees verder]

NieuwsFilm