Bijensteek-bonus: Tony Todds verrassende verdienmodel tijdens 'Candyman' opnames

Bijensteek-bonus: Tony Todds verrassende verdienmodel tijdens 'Candyman' opnames

Voor elke bijensteek kreeg hij 1000 dollar extra en hij werd heel wat keren gestoken.

Het komt wel vaker voor dat een acteur een lucratieve bonusclausule laat opnemen in het contract. Tony Todd besloot hier ook gebruik van te maken toen hij de hoofdrol wist te bemachtigen in de horrorklassieker Candyman. Gek is dit niet.

In Candyman maakt de studente Helen (Virginia Madsen) een scriptie over mythes en legendes. Zo komt ze terecht bij het verhaal over, een eenarmige man die, als je 5 keer zijn naam zegt, zal verschijnen en je dan om het leven brengt.

Legende
Candyman zelf stierf toen hij werd aangevallen door bijen en overleed aan de grote hoeveelheid steken. Hierdoor verandert hij vervolgens in de bovennatuurlijke moordenaar. Op de set werd Todds zelf ook heel wat keren gestoken.

De agent van de acteur had echter iets slims bedacht: voor elke keer dat Todds gestoken zou worden, zou hij 1000 dollar krijgen. Het ging namelijk vooral om echte bijen in plaats van CGI, dus de kans was groot dat hij gestoken zou worden. Dit gebeurde ook, maar liefst 27 keer.

Leuke bonus
Uiteindelijk kreeg Todds dus maar liefst een bonus van 27.000 dollar mee naar huis. Voor Madsen was het echter wat ingewikkelder. Zij was allergisch voor bijen, waardoor er tijdens de opnames altijd een dokter aanwezig moest zijn. Gelukkig kwam dit niet voor, wat een klein wonder is gezien de grote hoeveelheid bijen die aanwezig waren op de filmset.



NieuwsFilm