Orlando Bloom valt gigantisch af voor zijn nieuwe boksfilm: "Ik zat er mentaal helemaal doorheen"

Orlando Bloom valt gigantisch af voor zijn nieuwe boksfilm: "Ik zat er mentaal helemaal doorheen"

De acteur viel in enkele maanden tijd enorm veel af, maar makkelijk was dit niet.

Er zijn meer dan genoeg acteurs, die behoorlijk afvallen voor een filmrol. Nu blijkt dat Orlando Bloom ook tot dit rijtje toebehoort. De Lord of the Rings en Pirates of the Caribbean-ster viel enorm veel af voor zijn nieuwste film.

Het gaat hier om The Cut van Sean Ellis, o.a. bekend van Metro Manila. De hoofdrol is weggelegd voor Bloom, die in de huid kruipt van een bokser die enorm veel moet afvallen voor een groot gevecht.

Uitdaging
Samen met zijn niet al te vertrouwbare coach (gespeeld door John Turturro), gaat de bokser de race tegen de klok aan om in een mum van tijd tientallen kilo's af te vallen, ook al is dit levensbedreigend.

Voor de film zelf viel Bloom dan ook maar liefst bijna 25 kilo in drie maanden af. In een recent interview spreekt de acteur hierover: "Gedurende drie maanden at ik gewoon bijna niet. Ik was dus in een korte tijd enorm veel afgevallen".

Impact
Bloom vervolgt: "Het was mentaal echt wel heel lastig. Ik at alleen maar tonijn en komkommer... Het was een uitdaging waar ik toch van heb kunnen genieten. Er is van alles gaande in je brein wanneer je afvalt, dus het was lang niet altijd makkelijk, maar ik ben er wel trots op".




NieuwsFilm