Het tragische en schokkende verhaal van Stan Lee's laatste jaren

Het tragische en schokkende verhaal van Stan Lee's laatste jaren

Misbruik van Stan Lee op hoge leeftijd veroorzaakte zorgen bij zijn miljoenen fans.

Misbruik van ouderen. Het gebeurt - en is helaas ook het geval bij Marvel Comics-icoon Stan Lee. Verschillende rechtszaken rond lichamelijk en fysiek geweld van Stan Lee worden nu opgesteld.

Het vermoeden van misbruik rees onder zijn miljoenen fans toen zij een schokkende en tragische video zagen van een Comic Con. Bij dat evenement in 2018 moest de al 95-jarige stripheld-maker zijn werk ondertekenen - beverig, moe, niet helder en in een rolstoel. Hij overleed later dat jaar.

Mishandeling bejaarde
Daar fans dik voor een exemplaar betaalden en blij waren om hun held te ontmoeten, was de rij lang bij die Comic Con. Iemand hielp hem letter na letter te schrijven. Het leek een klucht en een mishandeling van een bejaard iemand - en de vermoedens bleken waar.

Hier in het artikel van AARP bleek Stan Lee niet geïnteresseerd in geld. Hij wilde alleen maar werken en strips en films ontwerpen als Spider-Man, Hulk, Black Panther en X-Men. Zijn vrouw Joanie zorgde dus tot aan haar overlijden in 2017 voor hem en hun vermogen.

Dol op geld
Hun dochter Joanie Celia Lee bleek echter wel van het geld te houden, ten koste van haar ouders. Haar boze buien en gezeur om geld is velen bekend. Maar het team van Stan Lee deed net zo hard mee aan het verrijken ten koste van hem.



Stan Lee was goed voor een omzet van 22 miljard Amerikaanse dollar aan films. Hij trad vaak als producer op en had een cameo in 39 van zijn films. Fans hadden de grootste lol om hen ergens in zo'n scène te spotten. In de YouTube-video van Marvel Entertainment volgt een compilatie met de legendarische schrijver.

NieuwsFilm