Disney maakt nieuwe 'Phantom of the Opera'... voor jongeren?

Disney maakt nieuwe 'Phantom of the Opera'... voor jongeren?

Het beroemde boek is al vaak verfilmd, maar nog niet op deze manier.

Disney+ is begonnen met de vroege ontwikkeling van een nieuwe verfilming van Gaston Leroux's boek The Phantom of the Opera uit 1909. Ditmaal is het grote verschil dat de film op jongeren wordt gericht.

Kenny Ortega, regisseur van High School Musical en The Descendants, zal regisseren en produceren voor Disney Branded Entertainment.

Nieuwe twist
Giovanni M. Porta (At Midnight) schreef het script, dat gebaseerd is op een verhaal van Porta en Eric Bromberg.

Het doel is om van Phantom een franchise te maken in de trant van The Descendants. Of dat gaat gebeuren, zal afhangen van het succes van de eerste film.

Onbegrepen genie
Het verhaal speelt zich af in 1880 en gaat over Erik, een mysterieus, misvormd muzikaal genie dat onder het operahuis van Parijs woont. Hij raakt geobsedeerd door de jonge operazangeres Christine en doet er alles aan om haar de ster van de opera te maken.



Het verhaal is vele malen eerder verfilmd met acteurs als Lon Chaney, Claude Rains, Herbert Lom, Maximilian Schell, Robert Englund, Charles Dance en Julian Sands als de Phantom.

Wie wordt nu de Phantom?
Natuurlijk is er ook de beroemde musical van Andrew Lloyd Webber die al decennia in de theaters is te zien. Die musical werd in 2004 verfilmd met Gerard Butler als het fantoom.



Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe verfilming te streamen zal zijn op Disney+.

NieuwsFilm