Icoon Ian McKellen terug op het doek in Shakespeare's (vernieuwde) wraaktragedie 'Hamlet'

Icoon Ian McKellen terug op het doek in Shakespeare's (vernieuwde) wraaktragedie 'Hamlet'

Shakespeares tijdloze wraakverhaal is opnieuw vormgegeven als een moderne psychologische thriller.

Ian McKellen, winnaar van een Golden Globe en tweevoudig genomineerd voor een Oscar, speelt in Hamlet (opnieuw) de rol van het wereldberoemde titelkarakter Hamlet, een man die langzaam in waanzin vervalt terwijl hij wraak zoekt op zijn oom voor de vermeende moord op zijn vader.

De cast wordt verder versterkt door sterren van toneel en scherm, zoals Jenny Seagrove, Steven Berkoff en BAFTA-winnaar Francesca Annis.

Modernisering
Shakespeares tijdloze verhaal van wraak is wederom tot leven gebracht, maar dit keer als een meeslepende psychologische thriller. Deze film doorbreekt de grenzen van het podium en transformeert bijna elke kamer van het Theatre Royal Windsor tot het onsterfelijke Elsinore Castle, van de donkere kerkers tot de imposante dakbastions.

De veelgeprezen recente toneelcast van Hamlet, met McKellen, maar ook andere veteranen, zoals Frances Barber en Jonathan Hyde, schittert in deze overtuigende nieuwe filmbewerking.

Voor ieder wat wils
In de trailer zien we dat dit een film wordt voor zowel de cinefielen als theaterliefhebbers en eveneens de perfecte introductie is voor het werk van William Shakespeare voor een nieuwe generatie.


Hamlet is vanaf 12 september te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm