Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vol geweld

Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vol geweld

'Fight Club' is een mysterieus actiedrama die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de mysterieuze dramafilm Fight Club van regisseur David Fincher, die je kunt kennen van Gone Girl en The Social Network.

Fight Club
De film uit 1999 heeft een hoofdrol voor Edward Norton. Bijrollen gingen naar onder meer Brad Pitt, Helena Bonham Carter en Meat Loaf. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (80%): "Solide acteerwerk, geweldige regie en een uitgebreid productieontwerp maken Fight Club tot een wilde rit."

Reacties
"Deze film is niet voor iedereen, maar ik zal alleen zeggen dat deze film een ??diepe indruk op mij heeft gemaakt. Ik heb hem uitgekeken, ben dronken geworden en heb mijn eerste tatoeage laten zetten. Ik raad hem zeker aan," schreef Olivier V op Rotten Tomatoes.



Daniel M schreef op Rotten Tomatoes: "Een ongelooflijk goed geschreven plot, beginnend met een ogenschijnlijk saai leven als nietsnut in het bedrijfsleven, wat op de een of andere manier doet denken aan American Psycho, om uiteindelijk te beseffen dat hij het was die me versteld deed staan."

Op Netflix
De $63 miljoen kostende film bracht ondanks de goede ontvangst maar $100 miljoen op aan de BoxOffice. Vandaag de dag wordt de film als een echte klassieker gezien. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Een jongeman baalt van zijn doodlopende carrière en kleurloze leven. Samen met een vriend, Tyler Durden genaamd, creëert hij een nieuwe club waarin mannen hun frustraties kunnen afreageren door elkaar tot pulp te slaan: de zogeheten Fight Club. Al snel vindt hun initiatief navolging en ontstaan er overal in het land nieuwe clubs.

NieuwsFilm