Oorlogsfilm uit 2024 krijgt herkansing op Netflix en zet klauwen in de top 10

Oorlogsfilm uit 2024 krijgt herkansing op Netflix en zet klauwen in de top 10

De Nederlandse oorlogsfilm Invasie staat nu op nummer drie in de Netflix Top 10.

Eerder dit jaar verscheen de Nederlandse film Invasie in de bioscopen. De film werd geen enorm succes, maar wist alsnog een nette €406.721 op te halen. Nu staat de film op Netflix en lijkt al flink wat kijkers te trekken.

Invasie is geregisseerd door Bobby Boermans, die je mogelijk kent van de films Fissa en APP. Netflix omschrijft de film met woorden als "Explosief, Actie" en "Strijd" en de hoofdrollen worden vertolkt door onder andere Tarikh Janssen, Gijs Blom, Ortál Vriend, Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat.

Matig ontvangen
Hoewel de trailers er spectaculair uitzien, was de ontvangst onder de Nederlandse critici wisselend. Zo gaf De Volkskrant slechts twee sterren en de recensent van NRC noemde Invasie een "houtje-touwtje-film".

FilmTotaal-recensent Terence Shea was meer onder de indruk en gaf drie sterren en concludeerde: "Het scenario mag dan niet helemaal gelukt zijn, in de montage heeft men het beste ervan gemaakt. De producenten zagen een achtbaanrit in de bioscoop voor ogen en dat is gelukt."

Nu op Netflix
Wil je Invasie graag zien? Je vindt de film nu hier op Netflix.

[ytmovie=]
De synopsis: Als een buurland twee Nederlandse gebieden in de Caraïbische Zee aanvalt, zetten drie mariniers een gedurfde operatie op touw om een ambassadeur te redden.

NieuwsFilm

meest populair