Dit is een van de beste R-rated scifi-films van de laatste jaren

Dit is een van de beste R-rated scifi-films van de laatste jaren

John Boyega werd een ster door zijn rol in 'Attack the Block'.

John Boyega is een internationale ster geworden door zijn rol als Finn in Star Wars. In zijn thuisland Groot-Brittannië was hij al beroemd door zijn rol in de scifi-film Attack the Block, een van de beste R-rated scifi-films van de laatste jaren.

Attack the Block kwam uit in 2011 en werd geschreven en geregisseerd door Joe Cornish in zijn regiedebuut. Het was ook het debuut van Boyega, die een van de hoofdrollen speelt naast Jodie Whittaker, Alex Esmail, Franz Drameh en Nick Frost.

Verhaal
Onder andere Big Talk Pictures, bekend van films als Shaun of the Dead, Hot Fuzz en Scott Pilgrim vs. The World, produceerde Attack the Block. De film draait om een tienerbende die zichzelf moet verdedigen tegen roofzuchtige buitenaardse indringers op een sociale woningbouw in Zuid-Londen tijdens Guy Fawkes Night.

Het plot van Attack the Block was geïnspireerd door een gebeurtenis waarbij de regisseur zelf werd beroofd. Cornish heeft verklaard dat het kijken naar Signs (2002) en zich voorstellen wat er zou gebeuren als het zich in Zuid-Londen afspeelde, een inspiratie was voor Attack the Block.

Onderzoek
Nadat hij het sciencefictionelement aan het verhaal had toegevoegd, interviewde Cornish verschillende jongeren in jeugdgroepen om te ontdekken welke wapens ze zouden gebruiken als er een echte buitenaardse invasie zou plaatsvinden.


Veel zinnen in Attack the Block kwamen rechtstreeks uit het onderzoek dat Cornish had gedaan. Hij sprak met jongeren om authentieke dialogen en reacties te creëren die zouden passen bij de echte ervaring van de personages. Daarnaast baseerde hij het personage van de stoner Brewis (Luke Treadaway) op zichzelf wanneer hij 20 was.

Positieve recensies
Hoewel Attack the Block niet goed presteerde aan de kassa, kreeg het positieve recensies van critici, die vooral lof hadden voor Cornish's regie en Boyega's optreden. Zo heeft de film een score van 91% op Rotten Tomatoes.


De film ontving ook verschillende internationale onderscheidingen. Zo werd het genomineerd voor een BAFTA Award en won het de publieksprijs bij het Fantasia Filmfestival en het South by Southwest Filmfestival (Midnight). Zelfs Quentin Tarantino was fan, die Attack the Block toevoegde aan zijn lijst van de 10 beste films van 2011.

Kijken?
Wil je Attack the Block zien? Je kan de film vinden op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair