Deze geflopte fantasyfilm met Tom Hiddleston verdient een tweede kans

Deze geflopte fantasyfilm met Tom Hiddleston verdient een tweede kans

Tom Hiddleston en Tilda Swinton spelen vampieren in dit pareltje van Jim Jarmusch.

Het komt regelmatig voor dat dure bioscoopfilms flink floppen. Als je alleen al naar dit jaar kijkt, zie je films als Borderlands en Madame Web die geen winst wisten te maken. Dat een film flopt, betekent echter niet altijd dat de film ook slecht is. Het tegenovergestelde is soms juist waar.

Een voorbeeld van een goede film die financieel flopte, is Only Lovers Left Alive van topregisseur Jim Jarmusch (Ghost Dog: The Way of the Samurai, Paterson).

Verhaal
De film gaat over Adam (Tom Hiddleston) en Eve (Tilda Swinton), twee vampieren met een liefdesverhouding die al eeuwen standhoudt. Adam is een muzikant in Detroit en ziet het leven niet meer zitten. Eve woont in Tangier, maar wanneer ze hoort over Adams gemoedstoestand, reist ze naar Detroit om hem te bezoeken.

Na hun reünie lijkt alles waar op zijn plek te vallen voor Adam, totdat Eve's wilde en oncontroleerbare zusje Ava (Mia Wasikowska) de boel komt verstoren. Kunnen deze wijze maar kwetsbare buitenstaanders blijven overleven terwijl de moderne wereld om hen heen instort?

Goed ontvangen
Het was oorspronkelijk helemaal niet de bedoeling dat Tom Hiddleston de hoofdrol van Adam zou spelen. Michael Fassbender was aanvankelijk gecast in de rol, maar moest afzien van de film. Achteraf was dit de beste keuze, men ziet dit namelijk nog altijd als een van Hiddlestons beste rollen.


Only Lovers Left Alive verschijnt bijna altijd wel op een lijstje van beste films van afgelopen decennium, maar wist financieel niet te overtuigen.

Helaas geflopt
De film had een productiebudget van 7 miljoen dollar en zette slechts 7.6 miljoen dollar om aan de wereldwijde box-office. Over het algemeen wordt een film pas winstgevend als het productiebudget dubbel terug wordt verdiend, iets wat duidelijk niet is gelukt in dit geval.


Only Lovers Left Alive is momenteel niet beschikbaar op een streamingdienst, maar is wel verkrijgbaar op Blu-Ray of DVD.

NieuwsFilm

meest populair