Deze tekst wil acteur Billy Connolly op zijn grafsteen hebben

Deze tekst wil acteur Billy Connolly op zijn grafsteen hebben

Billy Connolly reflecteert op zijn leven, sterfelijkheid en laatste wensen in zijn boek "Rambling Man".

Billy Connolly is inmiddels 81 jaar en verrast kijkers al vanaf de jaren 90 met zijn films en series.

De komiek weet dat het een kwestie van tijd is, voordat hij dood kan gaan en heeft zijn wensen al genoteerd in zijn boek Rambling Man: Life on the Road. Hij verhaalt over zijn reizen en deelt anekdotes. Ook weet hij al wat hij op zijn grafsteen wil hebben staan - en wat hij niet mag van zijn vrouw.

Gedenksteen maken
De Britse acteur uit Gulliver's Travels, Columbo, Gentlemen's Relish en The Last Samurai schreef in het boek dat hier bij Bol.com te krijgen is: "Ik dacht aan: 'Jesus Christus, is het al zo laat?' Maar mijn vrouw vond dat niet zo geslaagd. Dus werd het: 'Je staat op mijn ballen!' in zielig schrift."

Ook vond hij: "'Voor altijd' jong vind ik onzin, want voor 'altijd aftakelend' past beter. Ik weet nog niet waar ik begraven wil worden, maar ik denk dat ik in plaats van een gedenksteen een tafel wil. Op een eiland in Loch Lomond voor vissers lijkt me fijn."

Groot mysterie
Hij dacht ook: "Ik leefde vroeger met de gedachte dat ik moest leven met het idee dat ik verantwoording bij de hemelpoort moest afleggen. Maar dat geloof ik niet meer. Wat het wel is, is voor mij nog een mysterie." Meer over Billy Connolly volgt in de YouTube-video van The Firewall.



NieuwsFilm

meest populair