Een geweldige, maar geflopte fantasyfilm uit 2023 gaat nu Netflix veroveren

Een geweldige, maar geflopte fantasyfilm uit 2023 gaat nu Netflix veroveren

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves staat volgende week op Netflix.

Volgende week verschijnt op Netflix een grote fantasyfilm uit 2023 online. Met een productiebudget van 150 miljoen dollar wist de film van het regieduo Jonathan Goldstein en John Francis Daley geen indruk te maken en een te verwachten vervolg lijkt kansloos. We hebben het over Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.

De verfilming van de bekende Dungeons & Dragons-franchise, gestart door het gelijknamige rollenspel op tafel, moest nieuw leven geven aan de fantasiewereld vol magische krachten en wezens. De ontvangst bleek sterk, de toestroom mager.

Financiële domper
Zoals gezegd was de productie van Paramount Pictures en Entertainment One prijzig. De opbrengst wereldwijd stokte op ruim 200 miljoen dollar. De film had zo'n 300 tot 350 miljoen moeten ophalen om het logische vervolg te verdienen.

De ontvangst was wel indrukwekkend. Na 317 reviews op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op een sterke 91 procent. De Popcornmeter op zelfs 93 procent.

Binnenkort op Netflix
Vanaf zondag 15 september kun je Dungeons & Dragons, met rollen van Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis en Hugh Grant op Netflix gaan kijken.


De synopsis: Een charmante dief en een bende avonturiers wagen zich aan een spectaculaire overval om een verloren relikwie te stelen. Maar als ze de verkeerde mensen tegen zich in het harnas jagen, loopt alles gigantisch uit de hand.

Ook interessant
3 geweldige films die je NU op Netflix en andere streamingdiensten kijkt
Zin in een filmpje vanavond? FilmTotaal heeft vandaag weer drie leuke en interessante aanraders voor je op een rijtje gezet! [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair