Populaire horrorfilm 'Strange Darling' scoort 95% op Rotten Tomatoes: op deze dag zie je de film in de bioscoop

Populaire horrorfilm 'Strange Darling' scoort 95% op Rotten Tomatoes: op deze dag zie je de film in de bioscoop

'Strange Darling' ging vorig jaar in première in de VS en komt binnenkort uit in de Nederlandse bioscopen.

Als je van plan bent om deze maand naar de bioscoop te gaan, dan is het zeker de moeite om eens de nieuwe thriller-horrorfilm Strange Darling te gaan zien. Het ging vorig jaar in première op Fantastic Fest in de Verenigde Staten, waar het lovende kritieken kreeg.

Strange Darling werd geschreven en geregisseerd door JT Mollner, met in de hoofdrollen Willa Fitzgerald, Kyle Gallner, Barbara Hershey en Ed Begley Jr. De film werd opgenomen op 35mm-film op locatie in Oregon in de zomer van 2022 door Giovanni Ribisi, die vooral bekend is als acteur en zijn debuut maakte als cinematograaf.

Verhaal
Strange Darling speelt zich af in het landelijke Oregon en draait om een man en een vrouw die een onenightstand hebben, die uitmondt in een kat-en-muisspel van moord. De film is opgedeeld in zes narratieve hoofdstukken en een epiloog, die in een niet-lineaire volgorde worden getoond.

De film schetst de laatste misdaden van een beruchte seriemoordenaar. De regisseur heeft noch bevestigd noch ontkend of de film werkelijk op waargebeurde feiten is gebaseerd en zei alleen dat het misschien zo is.

Lovende kritieken
Schrijver-regisseur Mollner schreef het scenario voor Strange Darling over een periode van enkele maanden, gebaseerd op een visueel idee dat hij ontwikkelde voor de openingsscène waarin een "final girl" in slow motion naar de camera toe rent.


De film ontving al lovende kritieken van recensenten en heeft op Rotten Tomatoes op dit moment een score van 95%. Volgens het prestigieuze blad Variety is het "de slimste thriller in zijn soort". Collega-filmmaker Mike Flanagan is ook grote fan en omschreef de film als "subliem briljant".

In de bioscoop
Strange Darling ging in 2023 in première tijdens Fantastic Fest in de Verenigde Staten, waar het deze zomer al in een aantal bioscopen werd uitgebracht. In Nederland komt de film uit in de bioscoop op 26 september. Dat is dus nog drie weken wachten.

NieuwsFilm

meest populair