Michael Keaton over ondergewaardeerde regisseur: "Het superheldengenre bestaat dankzij hem"

Michael Keaton over ondergewaardeerde regisseur: "Het superheldengenre bestaat dankzij hem"

De geliefde acteur zegt dat Tim Burton Hollywood heeft verander met zijn 'Batman'-tweeluik.

Michael Keaton en Tim Burton staan met Beetlejuice Beetlejuice op dit moment weer volop in de spotlights. De twee werkten al vaker samen en zijn dan ook goed bevriend. Keaton heeft dan ook veel respect voor de regisseur, die in zijn ogen ondergewaardeerd is.

Vandaag de dag zijn superheldenfilms gigantisch in. Bijna alle blockbusters van Marvel en DC brengen elke keer weer honderden miljoenen dollars op. Volgens Keaton is dit ook voor een groot deel te danken aan Burton.

Batman
De twee sterren brachten in 1989 Batman uit. Dit heeft volgens Keaton het superheldengenre voor altijd veranderd: "Tim heeft de toon gezet voor het huidige succes van superheldenfilms. Er zijn nu nog steeds veel mensen die veel geld verdienen dankzij zijn keuze en visie".

"Ik denk echt dat zonder zijn revolutionaire aanpak er nu misschien geen Marvel- of DC-universum zou zijn. Tim verdient enorm veel krediet, want hij heeft eigenhandig de manier waarop Hollywood naar blockbusters kijkt veranderd. Dat wordt vaak vergeten, maar het is wel de werkelijkheid".

Steun
Ook is Keaton Burton enorm dankbaar voor de rol: "Toen de pers erachter kwam dat Tim mij wilde hebben voor Batman was iedereen in rep en roer. Er was enorm veel kritiek, maar hij bleef altijd achter mij staan. Zelfs toen er 50.000 klachtenbrieven naar Warner Bros werden gestuurd, bleef hij mij steunen".




NieuwsFilm

meest populair