Duidelijke taal van Ridley Scott: "Russel Crowe moet niet gaan zeiken over 'Gladiator 2'"

Duidelijke taal van Ridley Scott: "Russel Crowe moet niet gaan zeiken over 'Gladiator 2'"

De regisseur is van mening dat de hoofdrolspeler uit het origineel niks met het vervolg te maken heeft.

Ridley Scott heeft ons al heel wat pareltjes geleverd, maar een van zijn allerbeste films is zonder enige twijfel Gladiator. De regisseur komt nu met een vervolg, maar hoopt dat de hoofdrolspeler van het origineel daar niet over gaat zeuren.

In Gladiator is de hoofdrol weggelegd voor Russell Crowe, die een Oscar won voor zijn glansrol. Aan het einde van de film komt hij te overlijden, dus het is niet zo heel gek dat hij niet terugkeert voor de sequel. Scott laat zich hier nu over uit.

Vervolg
Crowe werd sinds de aankondiging van Gladiator 2 behoorlijk vaak gevraagd naar de blockbuster. De acteur liet toen weten niets te maken te hebben met het vervolg en hier zelfs niet eens voor gevraagd te zijn. Scott vindt dit niet meer dan logisch.

De altijd uitgesproken Scott zegt nu namelijk het volgende: "Het plot was recht onder onze neus. Het was zo voor de hand liggend welke richting we op moesten met het vervolg. Ik vind Russell een van de beste acteurs in de filmwereld".

Dood is dood
Scott vervolgt: "Russell en ik hebben een goede band, althans, ik hoop dat dat nog het geval is. Zo lang hij maar niet gaat zeiken dat ik hem niks gevraagd heb voor 'Gladiator 2'. Waarom zou ik dat doen? Hij is dood!"


De hoofdrol wordt deze keer ingevuld door Paul Mescal, die ook geen contact heeft gehad met Crowe: "Ik weet eerlijk gezegd niet echt waar we het over zouden moeten hebben. Ik zou graag zijn verhalen horen over het origineel, maar mijn personage staat helemaal los van zijn verhaallijn".

NieuwsFilm

meest populair