'District 9'-regisseur maakt scifi-horrorfilm met 'Breaking Bad'-ster

'District 9'-regisseur maakt scifi-horrorfilm met 'Breaking Bad'-ster

Na Gran Turismo heeft Neil Blomkamp zijn nieuwe filmproject uitgekozen.

Regisseur Neill Blomkamp, die we kennen van films als District 9, Elysium en Chappie, heeft naar verluidt zijn volgende film gevonden: sicif-horrorfilm Alpha voor Sony Pictures.

Sony en Blomkamp werken opnieuw samen na de verfilming van de PlayStation-gamereeks Gran Turismo.

Terugkeer voor Blomkamp?
Die film wist wereldwijd 122 miljoen dollar binnen te halen tegenover een budget van 60 miljoen dollar, en kreeg lauwe kritieken van recensenten, maar werd goed onthaald door het publiek.

In Alpha zal Aaron Paul (Breaking Bad, Westworld) de hoofdrol spelen. De film gaat over een overheidsexperiment op een ter dood veroordeelde gevangene dat volledig uit de hand loopt.

Mislukte pogingen
Het experiment verandert de gevangene in een 'toppredator' die uiterst gevaarlijk is. Paul speelt de FBI-agent die hem moet opjagen.



Blomkamp is de laatste jaren met name in het nieuws geweest door grote films die niet doorgingen. Zo wilde hij een direct vervolg op Aliens maken, een HALO-film en een nieuwe versie van RoboCop.

Vervolg op een klassieker
Het grootste project dat hij echter maar niet van de grond krijgt is District 10, een vervolg op zijn doorbraakfilm District 9. Mogelijk verandert dit als Alpha een succes blijkt.



Het is nog onduidelijk wanneer we Alpha in de bioscopen kunnen verwachten.

NieuwsFilm

meest populair