Maria Bello over haar beroemde naaktscène: "Veel blauwe plekken"

Maria Bello over haar beroemde naaktscène: "Veel blauwe plekken"

De actrice nam diverse pikante scènes op voor 'A History of Violence'.

David Cronenberg staat bekend als een regisseur die niet bang is choquerende futuristische en maatschappijkritische elementen te laten zien in zijn films. Ook gaat hij vaker voor gewelddadige scènes of erotische momenten. Hier weet Maria Bello alles van.

In 2005 bracht Cronenberg A History of Violence uit, dat door menig filmfanaat wordt gezien als een van zijn beste films. Hierin speelt Viggo Mortensen de hoofdrol. Hij kruipt in de huid van Tom Stall.

Verhaal
Tom leidt een rustig leventje met zijn echtgenote Edie (Bello) en hun twee kinderen in een klein stadje in Amerika. Door een onverwacht en bloederig incident in zijn restaurant komt hij echter ineens in de schijnwerpers te staan.

Hij krijgt als 'held' veel aandacht in de media en dat wekt de belangstelling van een aantal beruchte criminelen. Wat blijkt, Tom was vroeger zelf een gangster die ineens spoorloos verdween. Nu zijn oud collega's weten waar hij zich bevindt besluiten ze nu alsnog wraak te gaan nemen.

Druk
De criminelen blijven de druk opvoeren, iets dat ook een grote invloed heeft op het leven van Tom en zijn gezin. Zo ontstaan er meer een meer ruzies tussen Tom en Edie, die met elkaar beginnen te vechten maar dit transformeert als snel naar een 'hete scène' op de trap.


Cronenberg maakte zich wel zorgen over zijn hoofdrolspelers. Hij was bang dat hij duo zich zou kunnen blesseren op de harde houten trap. Hij vroeg zijn stuntman dan ook of het mogelijk was de trap 'zachter' te maken. Dit was echter geen doen, waardoor Mortensen en Bello zonder moesten doen.

Reactie
Als gevolg hiervan zat Bello volledig onder de blauwe plekken. Toch heeft zij allesbehalve spijt van deze scène. Zo zei ze al eerder: "Dit was zonder twijfel één van de meest uitdagende en emotioneel complexe scènes die ik ooit heb gefilmd".



"Het is echter niet je standaard erotische scène, maar eerder een cruciaal moment in het verhaal dat de dynamiek tussen de personages blootlegt. De scène legt de tegenstrijdige emoties van liefde, woede en verraad bloot. Het was een cruciaal moment in de film".

Ook interessant
Eva Green over haar beroemde naaktscène: "Het was behoorlijk controversieel"
Eva Green is al jarenlang een grote naam in Hollywood, iets dat ze voor een groot deel heeft de danken aan haar 'Bond-girl' rol in Casino Royale. Een van de...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair