Post WOII-oorlogsfilm 'The Brutalist' krijgt overweldigende staande ovatie van 13 minuten

Post WOII-oorlogsfilm 'The Brutalist' krijgt overweldigende staande ovatie van 13 minuten

De film scoort ook uitmuntend goed op Rotten Tomatoes met een 94% score.

Het nieuwe historische drama The Brutalist heeft veel indruk gemaakt tijdens zijn première op het Filmfestival van Venetië. De veelbelovende film van de jonge regisseur Brady Corbet kreeg een grootse staande ovatie van maar liefst 13 minuten lang.

De film van maar liefst drieënhalf uur speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog en heeft Adrien Brody in een hoofdrol als Hongaarse Holocastoverlevende. De film volgt hem gedurende vier decennia hoe hij worstelt om zijn carrière als architect in de VS van de grond te krijgen.

Ovatie
Hij begint te werken aan een ambitieus project voor een rijke, maar opvliegende man (Guy Pearce). Wanneer een tragisch incident gebeurt, verandert zijn leven en dat van zijn zieke vrouw voorgoed.

Brody krijgt veel lof voor zijn rol en een groot deel van het applaus was dan ook voor hem bestemd. De acteur probeerde zijn tranen weg te vegen en de aandacht te richten op de regisseur en zijn medespelers, maar kreeg toch steeds opnieuw applaus.

Topscore
De film heeft tot nu toe achttien recensie op Rotten Tomatoes ontvangen met een bijzonder hoge score van 94% en gemiddelde beoordeling van 9,4. De film krijgt ook op IMDb een mooie score van 7.9 na 79 beoordelingen.



NieuwsFilm

meest populair