Deze briljante scifi-film is een van de beste remakes aller tijden

Deze briljante scifi-film is een van de beste remakes aller tijden

Topregisseur David Cronenberg leverde met deze remake een tijdloos meesterwerk.

Remakes zullen altijd een onderwerp van discussie zijn onder menig filmfan. Soms worden ze onnodig of creatief armoedig genoemd, maar anderen worden beschouwd als beter dan het originele werk waar het op gebaseerd is. Een voorbeeld van een remake die absoluut de moeite waard is, is The Fly.

De legendarische David Cronenberg bracht in 1986 zijn remake van The Fly uit. Tegenwoordig ziet men dit nog steeds als een van zijn meest memorabele films.

Verhaal
Een excentrieke wetenschapper Seth Brundle (Jeff Goldblum) verandert de wereld met zijn teleportatietechnologie. Wanneer zijn experiment goed lijkt te verlopen, test Dr. Brundle zijn machine op zichzelf.

Dit gaat echter helemaal mis. Hij versmelt langzaam met een van de meest verafschuwde soorten ongedierte op aarde: een strontvlieg. Verslaggever Veronica Quaife (Geena Davis) documenteert Seths verhaal en zijn zoektocht naar een geneesmiddel. Wat is de prijs van een man die God speelt? Alleen Seth weet het.

Kritisch
The Fly is een remake van de gelijknamige film van Kurt Neumann uit 1958, en die was weer gebaseerd op het gelijknamige boek van George Langelaan. Cronenberg zag de versie uit 1958 toen die uitkwam in de bioscoop, dus had hij zeker interesse om een remake te regisseren.


Hij was alleen niet onder de indruk van het script van Charles Edward Pogue. Sterker nog; hij ging alleen akkoord om de film te regisseren als hij het hele script opnieuw mocht schrijven.

Jeff Goldblum
Jeff Goldblums vertolking van Seth Brundle is nog altijd een van zijn meest geliefde filmrollen. Daarom is het een gek idee dat een aantal andere acteurs oorspronkelijk de voorkeur hadden. Voordat Goldblum aan bod kwam, werden namen als Pierce Brosnan, John Malkovitch, Michael Keaton en John Lithgow overwogen.


Cronenberg kwam zelf aan met Goldblum, omdat de Goldblum in tegenstelling tot de andere overwogen acteurs geen problemen had om in lagen prothetische make-up te acteren. The Fly is te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair