Quentin Tarantino vindt dat deze scène hem een echte filmregisseur maakte

Quentin Tarantino vindt dat deze scène hem een echte filmregisseur maakte

De regisseur blikt terug op misschien wel de beste crashscène in de filmgeschiedenis.

Quentin Tarantino heeft ons al heel wat pareltjes geleverd. De geliefde regisseur wist hoge ogen te gooien met pareltjes als Reservoir Dogs en Pulp Fiction. Toch is er een shot waar hij zelf echt trots op is.

Volgens Tarantino zelf zit er in Death Proof een scène die aantoonde dat hij een echte grote regisseur was. De filmmaker zegt dan ook dat dit een keerpunt was in zijn carrière, iets waar hij nog met veel plezier op terugblikt.

Scène
Death Proof draait om enkele vriendinnen, die samen op stap gaan van bar na bar. Hoewel ze veel aandacht krijgen, is dit niet altijd gewenst. Zo worden de dames onopgemerkt gevolgd door stuntman Mike, een doorleefde rebel die zijn Chevy Nova gebruikt als moordwapen.

Er zitten dan ook de nodige gruwelijke scènes in de 2007-film, waaronder een indrukwekkende crashscène. Tarantino laat zich er tijdens een interview over uit en hoe deze opname in zijn ogen een van de beste crashscènes in de filmwereld is.

Gevoel
Zo begint Tarantino: "Je weet dat het gaat gebeuren. De hele film ben je een beetje aan het gissen, maar op dit moment ben je aan het wachten op de crash. De meiden weten niet dat dit gaat gebeuren, maar de kijker zelf wel".


"Je wordt als het ware een getuige, of zelfs medeplichtige. Toch wil je deze crash zien. Het is spannend. Je wacht erop en dan komt het eindelijk. Het is bijna alsof je zelf 'klaarkomt'. Je wilt deze crash zien en ervaren"

De beste
De regisseur vervolgt: "In mijn ogen zijn de echte beste regisseurs degenen die gaan voor mooie beelden. Ik zeg niet dat dat de enige 'juiste stijl' is, maar wanneer je filmmagie weet neer te zetten, is dat meteen van een ander niveau".


"Toen ik voor deze scène ging zei ik niet tegen mijzelf: "Dit moet wel goed worden". Nee, ik wilde een van de beste, zelfs dé beste achtervolgingsscène ooit maken. Ja, ik maakte me daar zorgen om, maar op het einde was ik enorm tevreden met het resultaat".

NieuwsFilm