Peter Jackson had een opmerkelijke reden om een belangrijk personage uit 'The Lord of the Rings' te laten

Peter Jackson had een opmerkelijke reden om een belangrijk personage uit 'The Lord of the Rings' te laten

De regisseur liet twee belangrijke personages van de boeken niet opduiken in de films.

De meeste filmfanaten vinden The Lord of the Rings een van de beste, of misschien zelfs wel de allerbeste trilogie aller tijden. Peter Jackson leverde dan ook weergaloos werk, maar toch haalde hij twee belangrijke personages volledig uit de films.

Ondanks het feit dat Jacksons trilogie wordt gezien als een meesterwerk en hij trouw bleef aan de boeken van Tolkien, kon hij niet alles in zijn films laten zien. Zo sneuvelde ook de verhaallijnen van Tom Bombadil en Old Man Willow.

Reden
Hoewel deze personages prominent aanwezig zijn in de boeken, besloot Jackson om ze niet op te laten duiken in zijn films. Hier laat hij zich nu over uit: "Ik moest op een hele simpele vorm naar 'Lord of the Rings' kijken".

"Wat helpt Frodo in zijn verhaal met de ring? Hij moet natuurlijk naar Mordor en daar de ring vernietigen. Helpt 'Old Man Willow' daar echt aan mee? Hetzelfde geldt voor Tom Bombadil. Heeft hij iets te maken met de ring? Het hielp ons verhaal gewoon niet".

Deleted scenes
Uiteindelijk duurden de films van Jackson behoorlijk lang. Er zijn dan ook uren aan verwijderde scènes, die aan de DVD en BluRay-set werden toegevoegd (zie hieronder enkele scènes). Deze twee bovenstaande personages waren dus echt 'te overbodig' voor de films.



NieuwsFilm

meest populair