Eerste recensies voor misdaadthriller 'The Order' met Jude Law: top of flop?

Eerste recensies voor misdaadthriller 'The Order' met Jude Law: top of flop?

Volgens critici is Jude Law officieel terug na de première van de dramathriller

De misdaadthriller van filmmaker Justin Kurzel beleefde vanavond zijn wereldpremière op het filmfestival van Venetië en kreeg hier een staande ovatie van negen minuten, maar is dit langdurige teken van tevredenheid terecht?

Naast een staande ovatie op het filmfestival ontving The Order op Rotten Tomatoes een score van 75 procent met zestien recensies.

Een waarschuwing
Alexander Harrison van ScreenRant schreef: "De film is een waarschuwing en laat ons achter met het huiveringwekkende gevoel dat wat er is gebeurd nog niet is afgelopen, of misschien ook niet kan eindigen."

De filmcritici zijn het voornamelijk met elkaar eens dat de film een "spannende beschouwing" en nog steeds "actueel en relevant" is. Maar er zijn ook vier critici op Rotten Tomatoes, die minder positief zijn over de film.

Elders beter werk
Zo schreef Dallas King van Flick Feast: "Ondanks de grijze, gekwelde en boze prestatie van (Jude) Law, maakt het de Amerikaanse misdaadfilm niet "Great Again"."




Kevin Maher van de UK Times vond dat er "Wat vage thematische verbanden zijn met de moderne Trumpiaanse visie, maar eigenlijk heeft iedereen die erbij betrokken is elders beter werk geleverd."

Binnenlandse terroristen
The Order is gebaseerd op het non-fictieboek 'The Silent Brotherhood' uit 1989 van Kevin Flynn en Gary Gerhardt.

Het verhaal volgt een FBI-agent, gespeeld door Jude Law, die gelooft dat een reeks bankovervallen en autodiefstallen het werk zijn van een groep binnenlandse terroristen en blanke supremacisten, geleid door Bob Mathews (Nicholas Hoult).

Beoordeel het zelf
Vertical zal de dramathriller in december in de Verenigde Staten uitbrengen, waarbij Amazon Prime Video een groot deel van de wereldwijde distributie zal verzorgen. Er is nog geen Nederlandse releasedatum bekendgemaakt.

NieuwsFilm

meest populair