Eerste recensies voor 'Babygirl' van Halina Reijn: hot or not?

Eerste recensies voor 'Babygirl' van Halina Reijn: hot or not?

De nieuwe Hollywoodfilm van de Nederlandse acteur-regisseur Halina Reijn opende sterk op het Filmfestival van Venetië

Inmiddels opende in Venetië al een aantal prachtige en veelbesproken films, maar veel Nederlandse ogen waren de afgelopen dagen toch gericht op de film Babygirl.

De nieuwe film van Halina Reijn (Instinct, Bodies Bodies Bodies) debuteerde afgelopen vrijdag op het zonnige Filmfestival van Venetië onder het toeziend oog van uiterst kritisch publiek. Ondanks die kritische ogen mogen Reijn en haar team zeker niet klagen over de eerste reacties.

Pervers en romantisch
Op Metacritic, de website die alle reacties van critici bundelt, opende de film met 85 (een 8,5 dus) en staat het inmiddels op 81. Op Rotten Tomatoes gaat het zelfs om een positieve score van 91%.

The Hollywood Reporter (80) spreekt van een "perverse, theatrale en sappige film die je in het huidige landschap nog maar zelden ziet.", terwijl Alex Harrison van ScreenRant (90) spreekt over "een vreemd gevoel voor humor dat snel een glimlach op je gezicht tovert".

Nicole Kidman laat alle schaamte vallen
Bij andere recensenten is vooral de rol van Nicole Kidman, die naast Harris Dickinson in een hoofdrol te zien is. Volgens Vanity Fair (70) is het vooral de rol van Kidman die alles bij elkaar houdt: "Kidman gooit haar onzekerheid uit het raam om er voor te zorgen dat Reijn's merkwaardige visie tot leven komt".



25 december in de bioscoop
Babygirl gaat over een affaire tussen machtige CEO Romy (Nicole Kidman) en haar veel jongere stagiair Samuel (Harris Dickinson). Romy gaat de relatie aan omdat ze seksueel gefrustreerd is in haar huwelijk.

De nieuwe film van Halina Reijn is vanaf 25 december - Eerste Kerstdag dus - te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair