Waarom deze enorme animatiefilm van Disney in Nederland een compleet andere titel kreeg

Waarom deze enorme animatiefilm van Disney in Nederland een compleet andere titel kreeg

De geliefde Disney-film 'Zootopia' kreeg in Nederland de titel 'Zootropolis'.

Het komt zo nu en dan voor dat een film in verschillende landen een compleet andere titel heeft. Denk bijvoorbeeld aan de vijfde Pirates of the Caribbean-film. Deze heette eigenlijk Dead Men Tell No Tales, maar werd in Nederland uitgebracht als Salazar's Revenge. We kijken nu naar een andere Disney-film met een compleet andere titel in Nederland.

Het betreft hier de animatiefilm Zootopia, of zoals we de film in Nederland kennen: Zootropolis.

Verhaal
Van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis, de stad Zootopia is een zoogdierenmetropool waar verschillende dieren leven en floreren. Wanneer Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) het eerste konijn wordt dat zich bij de politie voegt, leert ze al snel hoe moeilijk het is om de wet te handhaven.

Vastbesloten om zichzelf te bewijzen, grijpt Judy de kans aan om een ??mysterieuze zaak op te lossen. Helaas betekent dat dat ze moet samenwerken met Nick Wilde (Jason Bateman), een sluwe vos die haar werk nog moeilijker maakt.

Zootropolis
In Europese, Aziatische en Afrikaanse landen kreeg de film de titel Zootropolis. Dit kwam doordat Disney de naam 'Zootopia' in deze gebieden niet als handelsmerk kon registreren vanwege verschillende juridische redenen.


In Duitsland was ook Zootropolis geen optie vanwege een kinderboek van de Duitse auteur Kay Fischer getiteld Zootropolis dat in 2010 uitkwam. Daarom kreeg de film daar weer de titel Zoomania

Eindelijk een vervolg
Toen Zootopia in 2016 uitkwam, wist het de wereldwijde box-office te veroveren. Het haalde ruim een miljard dollar op. Je zou denken dat Disney hier meteen een enorme franchise van wilde maken, maar de aankondiging van een vervolg liet toch vrij lang op zich wachten.


Vorig jaar werd er eindelijk een vervolg aangekondigd en tijdens de afgelopen D23-expo werden de eerste details onthuld. Zo werd bekend dat Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once) zich bij de cast heeft gevoegd. De film moet volgend jaar in de bioscoop verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair