Teaser trailer 'Screamboat': Walt Disney draait zich om in zijn graf

Teaser trailer 'Screamboat': Walt Disney draait zich om in zijn graf

De horrorfilm gaat over een moordlustige muis op een nachtelijke veerboottocht in New York.

Er is een eerste teaser trailer verschenen van Screamboat, een nieuwe horrorfilm van de producenten van de Terrifier-reeks.

De film is een herinterpretatie van de Disney-short Steamboat Willie met Mickey Mouse in de hoofdrol. Die short werd begin dit jaar publiekelijk domein en dat betekent dat iedereen er iets mee mag doen.

Moordlustige muis
Regisseur Steven LaMorte (The Mean One) zag zijn kans en begon meteen aan Screamboat. De film gaat over een nachtelijke veerboottocht in New York.

De toeristen op de boot worden belaagd door een moordlustige muis, gespeeld door David Howard Thornton. Thornton is vooral bekend als Art the Clown in de Terrifier-films.

Trailer
Volgens LaMorte is de film geen goedkope cash-grab, maar juist een ode aan Mickey Mouse. "We hebben dit allemaal gedaan omdat we van dit personage houden," vertelt hij aan IndieWire. "De tekenfilm vormt de kern van wat we doen."


Screamboat verschijnt in januari 2025 in de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend. Houd FilmTotaal hiervoor zeker in de gaten.

Ook interessant
Angstaanjagende posters voor horrorsprookjes 'Bambi: The Reckoning' en 'Pinocchio: Unstrung'
We kennen allemaal het schattige beertje Winnie the Pooh, maar de laatste jaren gaat het meer over zijn nachtmerrieversie... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair