Thriller 'Conclave' debuteert heel sterk: recensenten laaiend enthousiast

Thriller 'Conclave' debuteert heel sterk: recensenten laaiend enthousiast

Dit weekend staat Colorado in het teken van wereldpremières en Amerikaanse premières

Het Telluride Film Festival staat over het algemeen garant voor veel premières, en ook dit jaar staan er een paar toppers op het programma. Vrijdagavond opende het festival met Conclave, de nieuwe film van Edward Berger (All Quiet on the Western Front).

De film wordt inmiddels al een tijdje als kanshebber voor het komende award season opgeschreven en dus waren er veel ogen gericht op de première in Colorado. Voor de liefhebbers is er goed nieuws: de film lijkt een gigantisch succesverhaal te worden.

"Exceptioneel in elk frame"
Er is vooral veel lof voor de hoofdrol in de film, gespeeld door Ralph Fiennes. Vanity Fair verslaggever David Canfield noemt de rol van Fiennes "niet meer te negeren", zoals dat voorgaande jaren ging bij rollen in onder meer The Reader en The Hurt Locker. "Fiennes is exceptioneel in elk frame waar hij in te zien is", stelt Canfield.

Variety prijst in de recensie vooral de manier waarop Berger de film opbouwt: "Deze film kijkt weg als een thriller, met een aantal ijzersterke 'jump cuts' en muziek. Als je denkt dat je het wel hebt gezien, dan komt er ook nog één van de meest bevredigende twists van de laatste jaren om de hoek kijken."



Telluride: wat kunnen we verwachten?
Het festival vervolgt dit weekend met de premières van onder meer Netflix' The Piano Lesson van Malcolm Washington (de jongste zoon van Denzel) en Saturday Night van Jason Reitman met een cast om je vingers bij af te likken. Het festival duurt tot en met komende maandag.

NieuwsFilm

meest populair