De Thing in 'Fantastic Four: First Steps' onthuld: toch weer een man in een pak?

De Thing in 'Fantastic Four: First Steps' onthuld: toch weer een man in een pak?

Acteur Ebon Moss-Bachrach zei eerder dat de rol met motion capture zou worden gedaan.

De opnames van The Fantastic Four: First Steps zijn al een tijdje bezig, maar een vraag waar fans nog mee zitten is: hoe gaat de Thing eruitzien?

De Thing/Ben Grimm is namelijk een man die door kosmische straling in een groot rots-monster verandert. In tegenstelling tot de rest van de Fantastic Four kan hij niet zomaar gespeeld worden door een acteur.

Eerdere Things
In 2005 had men de oplossing om een pak te gebruiken. Acteur Michael Chiklis droeg het pak voor twee films. Hij vond dat toen heel oncomfortabel.

In 2015 gooide de studio het over een andere boeg. Toen werd de Thing, gespeeld door Jamie Bell, volledig met behulp van motion capture uitgevoerd. Dit gaf de acteur meer vrijheid om te bewegen, maar de methode was wel erg afhankelijk van computereffecten (VFX).

Ebon Moss-Bachrach
In februari liet de nieuwe acteur van het personage, Ebon Moss-Bachrach, weten dat er weer motion capture gebruikt zou worden. Het pak noemde hij "amateuristisch" en "een beetje ouderwets."


Maar nu lijkt het erop dat er toch een pak gebruikt zal worden. In nieuwe setfoto's, die je hier kunt vinden, zien we namelijk de Thing op de set van Fantastic Four: First Steps, en er is geen sprake van motion capture.

VFX
Toch kan het nog steeds zo zijn dat er voornamelijk motion capture gebruikt wordt. Er is namelijk kans dat dit pak slechts bedoeld is als hulpmiddel voor het VFX-team. Dat gebeurt wel vaker op filmsets.


Binnenkort weten we wellicht meer. The Fantastic Four: First Steps filmt nog de rest van de zomer en verschijnt op 25 juli 2025 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair