Het geheim achter het nieuwste streamingsucces met Russell Crowe

Het geheim achter het nieuwste streamingsucces met Russell Crowe

Wordt de film net zo populair in Nederland als in de Verenigde Staten?

Land of Bad met o.a. Russell Crowe is vanaf vandaag pas in Nederland te zien op Netflix, maar in de Verenigde Staten is de oorlogsfilm al sinds juli een grote hit.

De low-budget actiethriller, geregisseerd door William Eubank, wist zichzelf in de Verenigde Staten voor meerdere weken op een rij naar de top van de hitlijsten van de streamingdienst te schieten.

Succes
Producenten David Frigerio en Michael Jefferson vertelden aan IndieWire over hoe ze Land of Bad tot de nummer één-film op Netflix hebben gemaakt.

Volgens het duo lagen de sleutels van succes bij drie zaken: de locatie, de cast en de marketing.

Gunstig en slim
Ten eerste besloten ze om de oorlogsthriller in Australië te filmen, wat gunstig was voor de betrokken acteurs zoals Crowe en Luke en Liam Hemsworth, maar ook voor het budget.




Ook leek het de twee slim om een acteur te casten die zoals Crowe "houdt van zijn personage, want "dat is het beste waarop je kunt hopen als je deze films cast, vooral als onafhankelijke filmmakers zoals Jefferson en ik," aldus Frigerio.

Een gangmaker
Ten slotte was de bioscooprelease cruciaal voor de uiteindelijke release op Netflix, "omdat mensen de film zagen en erover begonnen te praten en dus hielp het echt om dingen op gang te brengen, " denkt Jefferson.



Land of Bad volgt een Delta Force-team dat vecht om te overleven, terwijl een dronepiloot van de luchtmacht de ogen van het team in de lucht wordt.

Cast
De cast bestaat o.a. uit Crowe, twee van de Hemsworth-broers, Ricky Whittle, Milo Ventimiglia, Chika Ikogwe, Daniel MacPherson, Robert Rabiah en Jack Finsterer.

NieuwsFilm

meest populair