'Whiplash' viert 10-jarig jubileum met nieuwe trailer: een must-see voor filmliefhebbers

'Whiplash' viert 10-jarig jubileum met nieuwe trailer: een must-see voor filmliefhebbers

'Whiplash' viert tiende verjaardag met een nieuwe trailer en rerelease in de bioscopen.

De moderne klassieker Whiplash heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Whiplash. Deze trailer komt ter ere van de tiende verjaardag en rerelease van de deze moderne klassieker met Miles Teller en J.K. Simmons.

Whiplash ontving destijds vijf nominaties bij de Oscars en haalde drie gouden beeldjes binnen, waaronder die voor Beste Bijrol voor J.K. Simmons. De film kreeg ook waardering van het publiek en heeft een dikke 8,5 op IMDb. Op Rotten Tomatoes heeft hij zowel een 94% score op de Tomatometer van critici, als op de Popcornmeter van het publiek.

Moderne klassieker
Whiplash gaat over de jonge jazzdrummer, Andrew Neiman (Teller), wordt door zijn veeleisende leraar Terence Fletcher (Simmons) tot het uiterste gedreven in zijn obsessieve streven naar perfectie. Hun intense relatie leidt tot zowel artistieke groei als psychologische spanning.

Whiplash wordt door critici en fans omarmd vanwege zijn intensen en inspirerende verhaal en briljante acteerspel. De film wordt omschreven als zowel een psychologische thriller, als een muzikaal drama dat door Damian Chazelle (La La Land) naar een hoger niveau wordt getild.

Rerelease
Vanwege zijn tiende verjaardag draait [i[Whiplash[/i] opnieuw in de bioscopen vanaf 20 september. Bekijk de nieuwe trailer hieronder.



NieuwsFilm

meest populair