Charlize Theron heeft naast Zuid-Afrikaanse ook Nederlandse roots

Charlize Theron heeft naast Zuid-Afrikaanse ook Nederlandse roots

Charlize Theron, geboren in Zuid-Afrika, heeft deels Nederlandse afkomst en won een Oscar voor Monster.

Charlize Theron is uitgegroeid tot een van de grootste Hollywood-sterren van dit moment. Ze is geboren in Zuid-Afrika, maar toch is ze deels Nederlands.

De 49-jarige ster werkte eerst als model en maakte in de jaren 90 de overstap naar filmen. Ze bleek talentvol en acteerde meteen al met grote filmsterren, waardoor zij opviel in films als Devil's Advocate, The Astronaut's Wife en The Legend of Bagger Vance.

Nederlandse afkomst
Charlize Theron durfde ook heel andere rollen op te pakken en won een Oscar met de film Monster uit 2003. Die status van topactrice wist zij tot nu vast te houden, want recentere films als The Old Guard en Bombshell kregen goede recensies.

Haar vader, Charles Theron, was van Frans-Nederlandse afkomst en geboren in Namibië. Haar moeder, Gerda Maritz, is van Duitse afkomst. Zij kregen één kindje, Charlize, dat opgroeide op een boerderij vlakbij Johannesburg in Zuid-Afrika.

Dramatische jeugd
Charlize had een dramatische jeugd door haar alcoholische en gewelddadige vader. In één van zijn dronken buien schoot zijn vrouw hem dood. Kort na de vrijspraak besloot Gerda dat hun leven anders kon en emigreerden zij. Charlize begon met haar modellenwerk en danscarrière.



NieuwsFilm

meest populair