Deze dorre superheldenfilm scoort 0% op Rotten Tomatoes

Deze dorre superheldenfilm scoort 0% op Rotten Tomatoes

'Max Steel' was zowel commercieel als kritisch een grote flop.

Mattel heeft heel wat speelgoed gemaakt, waarvan Barbie waarschijnlijk het bekendst is. Er werden ook al heel wat films en series gemaakt gebaseerd op producten van Mattel en een daarvan is Max Steel, een superheldenfilm uit 2016, gebaseerd op de gelijknamige actiefigurenlijn van Mattel.

Max Steel werd geregisseerd door Stewart Hendler en geschreven door Christopher Yost, met Ben Winchell, Josh Brener, Ana Villafañe, Andy García, Maria Bello en Billy Slaughter in de hoofdrollen. Na heel wat animatiefilms van Max Steel, was dit de eerste live-actionfilm.

Verhaal
Max Steel volgt de tiener Max McGrath (Winchell) en zijn buitenaardse metgezel Steel (Brener). Max ontdekt dat zijn lichaam de krachtigste energie in het universum kan genereren en Steel is een grappig, enigszins rebels, techno-organisch buitenaards wezen dat Max' vaardigheden wil benutten.

Wanneer de twee elkaar ontmoeten, bundelen ze hun krachten om Max Steel te worden, een superheld met ongeëvenaarde kracht op aarde. Ze leren al snel op elkaar te vertrouwen wanneer Max Steel het op moet nemen tegen een onstuitbare vijand uit een ander sterrenstelsel.

Negatieve recensies
De film kreeg negatieve recensies van critici en was een flop aan de kassa, met een wereldwijde opbrengst van 6,3 miljoen dollar tegenover een budget tussen 5 en 10 miljoen dollar. Het was dus zowel commercieel als kritisch een grote flop. Hierdoor werden de plannen om er een trilogie van te maken geannuleerd.


Op Rotten Tomatoes heeft Max Steel een score van 0%. De kritische consensus op de site luidt: "Ontbrekend aan karakterisering of zelfs bevredigende actie, voelt Max Steel aan als het rommelen met een actiefiguur zonder enige kinderlijke verbeelding."

Kijken?
Wil je Max Steel toch eens zien? Je kan de film op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.

NieuwsFilm

meest populair